LLTB viert jubileum 'met het glas half vol'

Met koffie en de traditionele Limburgse vlaai begon afgelopen vrijdag in Nederweert-Eind het feestweekend van de jubilerende LLTB. Voor het feest is een speciaal bier gebrouwen met ingrediënten uit de eigen provincie.

LLTB-voorzitter Léon Faassen is blij dat het jubileumfeest, dat vorig jaar vanwege corona helaas niet door kon gaan, dit jaar wel in volle omvang gevierd kan worden. Hij ziet het als een mooi moment om stil te staan bij de basis van de LLTB.

'We zijn 125 jaar geleden begonnen uit noodzaak. Boeren zijn zich gaan verbinden, omdat ze zich realiseerden dat ze samen sterker zouden staan. En eigenlijk zijn we 125 jaar later weer op datzelfde punt aangekomen. Je ziet dat we elkaar nodig hebben als collectief om iets te bereiken.'


Centrum van Europa

Faassen benadrukt graag dat, hoewel Limburg voor sommigen bijna een stukje buitenland is, de LLTB nauw samenwerkt met landelijke organisaties en volwaardig lid is van LTO. 'Wij hebben absoluut niet het gevoel dat wij als organisatie er maar een beetje bijhangen. Sterker nog, wij zien Limburg natuurlijk graag als het centrum van Europa.'

Een jubileum roept de vraag op hoe de agrarische sector er over 125 jaar uitziet. De LLTB-voorzitter heeft daar wel vertrouwen in. 'Ik denk dat we dan op dezelfde manier terugkijken als vandaag. Dat we vanuit een lastige situatie door samenwerking veel mogelijk hebben gemaakt.'


Positieve denker

Over honderd jaar zijn er ook nog boeren en tuinders nodig, stelt Faassen. 'Daarvan ben ik absoluut overtuigd. Ik ben een positieve denker. Bij mij is het glas altijd half vol. En letterlijk gezien schenken we daar dit weekend een speciaal gebrouwen jubileumbier in, want bier en feest gaan altijd samen in Limburg.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer