Varkenssector lanceert platform Dutch Agribusiness Worldwide

Bedrijven die internationaal actief zijn in de varkenshouderij lanceren samen een platform: Dutch Agribusiness Worldwide. De deelnemers stellen via het platform kennis en innovaties uit de productieketen beschikbaar voor de wereldmarkt.

Varkenssector+lanceert+platform+Dutch+Agribusiness+Worldwide
© Dick van Doorn

Initiatiefnemers zijn Mark Schippers van Schippers Group en Gudo Klein Gebbink als algemeen directeur Emea, een dochteronderneming van Agifirm. Inmiddels zijn zeventien bedrijven aangesloten bij het platform. 'Als we kijken naar de innovaties in de varkenshouderij die er al zijn en die er nog zitten aan te komen, dan hebben we veel te bieden aan internationale partners die hun bedrijf toekomstproof willen maken', geven Schippers en Klein Gebbink aan.

De partners van het platform werden geselecteerd op basis van drie criteria: wereldwijd actief, innovatief en duurzaam werkend. De start van Dutch Agribusiness Worldwide was in de varkenshouderij, maar wordt ook uitgerold naar andere veehouderijsectoren.


Belevingscentrum

Dutch Agribusiness Worldwide gaat een belevingscentrum openen in een vleugel van het hoofdkantoor van de Schippers Group in het Brabantse Hapert. Dat gebeurt om Nederlandse innovaties en technologie sneller voor het voetlicht te brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer