Boeren ontbijten met Rutte en ministers in Catshuis

Premier Mark Rutte en ministers Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Piet Adema (LNV) gaan woensdagochtend in gesprek met boeren over het stikstofbeleid tijdens een ontbijt in het Catshuis in Den Haag. Voor de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van diverse boerenorganisaties, bevestigt de woordvoerder van Rutte.

Boeren+ontbijten+met+Rutte+en+ministers+in+Catshuis
© Dirk Hol

De boerenclubs spraken eerder al met het kabinet onder leiding van toenmalig gespreksleider Johan Remkes. Woensdagochtend zal vooral over zijn bevindingen worden gesproken.

Remkes benadrukte het belang van het gesprek tussen de sector en het kabinet. Daarom zullen de betrokken bewindspersonen vaker overleggen met de organisaties over het stikstofbeleid waarover de komende tijd meer duidelijkheid moet komen.


'Wij hebben besloten dat we er allemaal heengaan', zei Farmers Defence Force (FDF)-voorman Mark van den Oever dinsdag. Hij trok vooraf alvast enkele 'rode lijnen' in het stikstofbeleid waar hij en zijn achterban 'nu niet en nooit niet overheen zullen gaan'.

Gedwongen onteigening of intrekking van vergunningen van boerenbedrijven die veel stikstof uitstoten op natuurgebieden blijft onbespreekbaar voor FDF. Maar als dat niet gebeurt en Programma Aanpak Stikstof (PAS)-melders goed worden geholpen, ziet Van den Oever wel voor zich dat er een oplossing komt in het voortslepende stikstofdebat. 'Dan zou eigenlijk het probleem voor iedereen een heel eind opgelost moeten zijn', zei hij in een vlog.

Vertegenwoordigers van boerenorganisaties ontbeten eerder al in het Catshuis. Dat gebeurde eind 2019 tijdens een overleg met Rutte en voormalig landbouwminister Carola Schouten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer