Klompenmaker Scherjon: 'Geheim achter perfecte klomp is het model'

Bij Scherjon's Klompenmakerij- en Museum in het Friese Noordbergum worden sinds 1840 klompen gemaakt. Hannes Scherjon laat zien hoe dat proces eruitziet. 'Het geheim achter de perfecte klomp is het model.'

'Een klomp moet lekker zitten, anders ga je er niet op lopen', licht Scherjon toe. 'De ene heeft een wat bredere voet dan de ander. Als mensen hier komen en dat melden, kunnen we er net even wat extra uithalen als dat nodig is.'

Het aantal boeren in Nederland neemt af, maar Scherjon levert niet alleen aan hen. 'Wij hebben het nog steeds enorm druk. Klompenmakers in de Randstad produceren wel meer voor de toeristische branche. Dat doen wij gelukkig niet!'


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer