Fendt komt met nieuwe 700-serie

Fendt heeft de nieuwe 700-serie geïntroduceerd. De trekker is direct herkenbaar aan zijn nieuwe neus en verkrijgbaar in vijf modellen van 203 tot 303 pk.

Fendt+komt+met+nieuwe+700%2Dserie
© Fendt

De eerste generatie van de 700-serie stamt alweer uit 1998. Deze nieuwe 700 is inmiddels de zevende generatie. Met het vermogensbereik overlapt de 700 vario Gen7-serie met de huidige 800-serie. In plaats van een Deutz is er een nu een AgcoPower-zescilindermotor van het concern zelf gemonteerd, met een inhoud van 7,5 liter.

De motor is uitgevoerd met uitlaatgasbehandeling via DOC-, DPF- en SCR-systemen en voldoet zo aan StageV-emissienormen. De motor werd speciaal voor deze trekkerserie ontworpen door Agco.


Topmodel van 303 pk

Topmodel wordt de 728 met een vermogen van 303 pk. Deze haalt zijn maximale koppel van 1.450 Nm al bij 1.300 toeren. Achter de smalle grill schuilt een koelsysteem met een hydraulische ventilator met een doorsnede van 56 centimeter. Die drukt de lucht het koelsysteem in, zoals ook op de grotere 1000-serie het geval is.


© Fendt

Door de ranke neus is er een grotere stuuruitslag van 52 graden mogelijk en meer zicht tussen de wielen voor de chauffeur. Totaal gewicht van de 728 Vario is 8.800 kilo, waarmee de vermogen-gewichtsverhouding ongeveer uitkomt op 30,5 kilo per pk.


VarioDrive-transmissie

De traploze transmissie is nu een VarioDrive-uitvoering die eerder ook al in de 1000-serie was te vinden. Met de transmissie kan de trekker potentieel 60 kilometer per uur rijden op 1.450 toeren en is er een intelligente aansturing van de voorwielaandrijving.

De cabine is weinig veranderd en weer voorzien van het Fendt One-bedieningsconcept. De 700 Vario Gen7 is daarmee een redelijk compacte trekker die achter op maximaal 205 centimeter hoge banden kan staan. Die zijn ook uit te voeren met het VarioGrip-luchtdrukwisselsysteem.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  20 %
 • Maandag
  17° / 7°
  5 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  5 %
Meer weer