Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen boven op de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

Duitse+boeren+vrezen+mislukte+oogsten+door+droogte
© Nieuwe Oogst

DBV-president Joachim Rukwied constateert dat boeren nu op 'vele fronten aan het vechten zijn'. Volgens hem liggen de prijzen voor kunstmest vier keer hoger dan een jaar geleden en is energie twee keer zo duur geworden.

En nu is er dus ook de grote droogte. 'Als het niet snel consistent gaat regenen, kunnen we verliezen zien van 30 tot 40 procent bij de oogst', verwacht Rukwied. Het gaat bijvoorbeeld om aardappelen en suikerbieten. De DBV-president stelt dat de grond soms zo uitgedroogd is dat er niets meer groeit. Het is volgens hem dan ook mogelijk dat door mislukte oogsten de prijzen voor landbouwproducten zullen stijgen.


Rukwied geeft aan dat de Duitse landbouw wel voorbereidingen treft voor drogere en hetere zomers, door bijvoorbeeld efficiënter om te gaan met water. 'Maar uiteindelijk vrees ik dat door klimaatverandering de oogsten niet meer de niveaus van bijvoorbeeld de jaren negentig zullen bereiken.'


• Lees hier alles over droogte: nieuweoogst/droogte

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer