Minister Staghouwer krijgt 'les' op melkveebedrijf

Volgens melkveehouder Amber Laan uit het Noord-Hollandse Warder kan landbouwminister Henk Staghouwer wel een lesje praktijk gebruiken voor zijn perspectiefbrief. Daarom nodigde ze de minister uit. Donderdagochtend kwam hij helpen met melken. Laan wil niet een werkbezoek met alleen blabla, maar ook aan de slag gaan.

'Beleid en praktijk moeten meer van elkaar weten. Daarom heb ik de minister uitgenodigd', zegt Laan. Staghouwer: 'We hebben vanochtend samen gemolken en Amber heeft daarbij duidelijk haar ambities aangegeven. Ik heb haar ook uitgenodigd om een keer naar Den Haag te komen om op mijn stoel te gaan zitten.' Dat gaat ook gebeuren. Laan: 'Ik wil hem dan echt input geven en zo zijn beleid wat robuuster maken.'

Laan heeft samen met haar ouders en zus een melkveebedrijf met tachtig koeien. Daarnaast werkt ze nog een aantal dagen buiten de deur. Ook haar vader heeft er een handel naast. Ze staan op het punt om belangrijke keuzes te maken in het bedrijf. Zo willen ze onder meer graag een nieuwe stal bouwen. 'We willen extensief boeren met veel natuurbeheer, maar dat kan nu nog niet uit', zegt de jonge melkveehouder.

De zekerheid die Laan nodig heeft, kan Staghouwer haar nu niet geven. 'Nee, dat kan ik niet. De perspectiefbrief komt in september. Dat is een eerste stap met hoofdlijnen.' Laan vertrouwt het niet. 'Ik hoop voor hem het beste met zijn brief, maar ik kan me niet voorstellen dat je over een zomer perspectief kan bieden. Ik waardeer het dat hij komt en zal hem ook input blijven leveren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer