Gier in waterput belemmert blussen bermbranden bij Ureterp

De brandweer in Friesland is zaterdagmiddag gehinderd bij het blussen van bermbranden bij de N381 bij het Friese Ureterp, doordat er gier in een waterput zat. Politie Fryslân noemt het onacceptabel dat het werk van hulpdiensten op deze manier wordt belemmerd en onderzoekt het incident.

Gier+in+waterput+belemmert+blussen+bermbranden+bij+Ureterp
© Pixabay

De brandweer moest in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere keren ter plaatse komen om brandjes te blussen in de omgeving van de N381 bij Ureterp, op steenworpafstand van Drachten.

Zaterdagmiddag had de brandweer extra water nodig toen er opnieuw brand was. Ze wilde de dichtstbijzijnde put gebruiken voor waterwinning, maar deze was volgestort met mest.De put was daarmee onbruikbaar gemaakt. De brandweerwagen was zwaar beschadigd geraakt als de brandweer de put wel had gebruikt. Het lukte de brandweer uiteindelijk toch de brand te blussen.


Vitens doet aangifte

Drinkwaterbedrijf Vitens doet aangifte van het incident. 'Dit is voor ons nieuw en we zijn ook enorm geschrokken', zegt woordvoerder Jeroen Bruning van Vitens tegenover Omrop Fryslân. Volgens de woordvoerder was de kans aanwezig geweest dat Vitens de drinkwatervoorziening tijdelijk had moeten onderbreken.

Het gestorte gier is niet in het leidingwater terechtgekomen. De put is schoongemaakt en weer in gebruik. Wanneer de mest in de waterput terecht is gekomen, is onduidelijk. De politie onderzoekt de vernieling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer