Utrecht wil geen focus op stikstof in Natuurnetwerk Nederland

Provincie Utrecht moet zich niet gaan richten op het terugdringen van de stikstofuitstoot voor gebieden in het Natuurnetwerk Nederland. Dat vindt een meerderheid van Provinciale Staten.

Utrecht+wil+geen+focus+op+stikstof+in+Natuurnetwerk+Nederland
© Koen van Wijk

Provinciale Staten debatteerden deze week over het stikstofbeleid vanuit Den Haag. Doordat er volgens het kabinet naast Natura 2000-gebieden ook rondom Natuurnetwerk Nederland-gebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug aan beperking van de stikstofuitstoot moet worden gedaan, werd de opdracht voor provincie Utrecht ineens een stuk groter dan verwacht.

Partijen lieten in de vergadering van Provinciale Staten weten verrast te zijn over de omvang van deze plannen.


Draagvlak houden

Op initiatief van CDA, ChristenUnie en SGP moet de focus nog op de Natura 2000-gebieden blijven, zodat de stikstofdoelen haalbaar zijn en draagvlak houden in de samenleving. Gedeputeerde Staten gaan plannen over het stikstofbeleid de komende tijd uitwerken en nemen deze eis mee.

Het debat over dit actuele onderwerp werd aangevraagd door de PVV en JA21. Voorstellen van deze fracties om het stikstofbeleid uit Den Haag helemaal af te wijzen behaalden geen meerderheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer