Den Haag zit niet te wachten op weer een trekkerprotest

De gemeente Den Haag wil dat bij nieuwe boerenprotesten trekkers en landbouwmachines al in een vroeg stadium worden tegengehouden. Het stadsbestuur maakt zich zorgen over de inzet van deze voertuigen 'als dwangmiddel'.

Den+Haag+zit+niet+te+wachten+op+weer+een+trekkerprotest
© Dirk Hol

Als boeren binnenkort massaal per trekker naar Den Haag rijden om te demonstreren, wil gemeente Den Haag dat zij onderweg al worden tegengehouden. De gemeente maakt zich zorgen over het gebruik van landbouwvoertuigen 'als dwangmiddel', laat een woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen desgevraagd weten.

Boerenorganisaties hebben voor volgende week nieuwe demonstraties aangekondigd in Den Haag om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Bij eerdere acties legden boeren de toegangswegen naar Den Haag plat door in konvooi naar Den Haag te rijden. Ook in en rond het Binnenhof werden trekkers neergezet.


'Gelet op eerdere ervaringen, hier en op andere plekken in het land, zijn er bij deze demonstratie wel zorgen over het gebruik van zwaar materieel zoals trekkers', zegt een woordvoerder van de burgemeester. 'In dat geval moeten ze in een vroegtijdig stadium worden tegengehouden op de snelweg of startlocatie.'

De gemeente zegt dat de eerste gesprekken worden gehouden met de organisatoren van het boerenprotest.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer