Tomatenplukrobot voor het eerst te zien op GreenTech

De bedrijven Ridder en MetoMotion presenteren volgende week de tomatenplukrobot Grow tijdens de technische tuinbouwbeurs GreenTech in de RAI in Amsterdam.

Tomatenplukrobot+voor+het+eerst+te+zien+op+GreenTech
© Ridder

Deze tweearmige en multifunctionele plukrobot voor tomaten wordt volgens beide bedrijven voor het eerst getoond aan de wereld. GreenTech heeft daarmee een primeur. Grow is vooral ontwikkeld om de oogstkosten te verlagen, de kwaliteit van het plukken te verhogen en om minder afhankelijk te zijn van de beschikbaarheid van arbeidskrachten.MetoMotion is een Israëlische start-up die gespecialiseerd is in robotica. Dit bedrijf ontwikkelde de plukrobot voor tomaten. Ridder, Nederlandse leverancier van tuinbouwtechnologie, verzorgt de distributie en het onderhoud van de robot.


In een reactie meldt directeur en oprichter Adi Nir van MetoMotion dat de robot naast de oogst ook de verwerking van trostomaten automatiseert. Volgens hem kunnen telers met de robot uiteindelijk meer dan 80 procent besparen op hun arbeidsuren.


Belangrijk moment

Directeur Joep van den Bosch van Ridder zegt trots te zijn dat de samenwerking met MetoMotion uiteindelijk resulteert in deze introductie. 'Twee jaar na onze eerste investering kunnen we deze robot nu presenteren. Wij zien dit als een belangrijk moment voor de tuinbouwsector.'Tijdens de GreenTech is de plukrobot Grow te zien in de stand van Ridder (01.40) en in de zogeheten Robot Arena. De GreenTech wordt de komende week gehouden in de RAI in Amsterdam van 14 tot en met 16 juni.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer