Landbouwwoordvoerders ontvangen petitie 'Koe Uit De Wei'

De landbouwwoordvoerders van de Tweede Kamer hebben dinsdagmiddag een petitie in ontvangst genomen van LTO Nederland en Team Agro NL. Met deze petitie waarschuwen de organisaties ervoor dat de koe uit het Nederlands landschap verdwijnt. Dat gebeurt als er een vergunningsplicht voor beweiden komt.

Landbouwwoordvoerders+ontvangen+petitie+%27Koe+Uit+De+Wei%27
© Dirk Hol

LTO en Team Agro NL noemen de koe in de wei een iconisch beeld voor Nederland. De koe hoort in de Nederlandse wei en daarom doet 84 procent van de melkveehouders aan weidegang, benadrukken ze. Dit plaatje wordt bedreigd als gevolg van recente rechtszaken, waarschuwen beide organisaties. Zonder extra vergunning dreigt de koe niet meer de wei in te mogen, iets wat praktisch en juridisch onhaalbaar is.


Met de actie #30MeiKoeUitDeWei vroegen de boeren van LTO Nederland en Team Agro NL aandacht voor deze mogelijke uitkomst van het stikstofbeleid. Melkveehouders in het hele land gaf daaraan gehoor en hielden de koe een dag lang uit de wei.


Fotoboek

Op Twitter was #30MeiKoeUitDeWei trending topic en de media besteedde er ook aandacht aan. Het beeld van de lege weides is nu gebundeld en opgenomen in een fotoboek. Hierin worden steeds een landschap met en zonder koeien getoond.



Voorafgaand aan het Vragenuurtje in de Tweede Kamer namen de landbouwwoordvoerders van onder meer BBB, VVD, D66, GroenLinks, FvD en SGP de petitie in ontvangst. Ze spraken met voorzitter Erwin Wunnekink van LTO Nederland-vakgroep Melkveehouderij en voorzitter Jaap Lodders van Team Agro NL. Daarbij spraken ze over de recente rechterlijke uitspraak voor de vergunningsplicht voor beweiden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer