Warmtecamera op maaier redt wild tijdens maaien

Melkveehouder Joram Hofman in het Friese Lutkewierum heeft een nieuw systeem bedacht om wild te redden tijdens het maaien. Om vogels en reeën op tijd te zien, heeft hij een warmtecamera voorop zijn trekker laten plaatsen.

Warmtecamera+op+maaier+redt+wild+tijdens+maaien
© Vidiphoto

Naast het runnen van het melkveebedrijf handelt de ondernemer met zijn bedrijf Stalzicht ook in camera’s voor boerderijen. Hij liet de camera door John Deere-dealer Groenoord Bolsward installeren. Deze kijkt over de frontmaaier heen naar het nog te maaien gras.

Via een tablet in de cabine wordt het beeld dat de warmtecamera maakt live weergegeven. Daarop zijn duidelijk kleuren te onderscheiden om zo tijdens het maaien te zien wat zich schuilhoudt in het gras.

Voordeel ten opzichte van een controle via drones met camera’s is dat er directe preventie is en dat het ook voor kleine maaistroken geschikt is, zoals bij zomerstalvoedering. De warmtecamera’s detecteren’s nachts en overdag. Het camerasysteem wordt door Hofman en Groenoord verder ontwikkeld om het praktijkrijp te maken.Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer