DCA noteert 8 cent lager

Wat al weken in de lucht zat, gebeurde afgelopen week: de Duitse VEZG-notering verlaagde met 15 cent. Onder druk van het grote aantal slachtrijpe varkens, daalde de DCA-notering vrijdag met 8 cent.

DCA+noteert+8+cent+lager
© Twan Wiermans

Duitse slachterijen geven al langere tijd aan dat zij met hun inkoop op de vleesmarkt absoluut niet concurrerend te kunnen zijn met Denemarken en Nederland. Omdat het leeuwendeel van hun aanvoer 'contractvarkens' betreft, op verenigingsprijs worden afgerekend, heeft over gaan tot een zogenaamde 'Hauspreis' nauwelijks effect. De Duitse notering bleef daarom afgelopen weken onveranderd op 1,95 euro.

Maar om hun ongenoegen over die gang van zaken te laten blijken, slachtten Duitse slachterijenij minder en kochten goedkopere varkens bij uit Denemarken en Nederland. Voor de Nederlandse markt was dat welkom; in Duitsland daarentegen liep het aantal slachtrijpe varkens verder op. Met een verlaging van 15 cent tot gevolg. Een paar dagen lagen de Duitse en Nederlandse notering weer iets dichter bij elkaar, tot de noteringscommissie vrijdag besloot toch te verlagen en wel van 1,72 euro naar 1,64 euro.


Biggen

De malaise op de biggenmarkt kan de varkensprop worden aangerekend. Die belemmert de doorstroming van biggen. De DCA BPP daalde afgelopen week met 1,50 euro naar 48 euro. Wordt de biggennotering normaal op vrijdag bekend gemaakt, de noteringscommissie heeft onder de actuele marktomstandigheden een besluit daarover uitgesteld tot maandag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer