Duitsland slacht opnieuw minder varkens

Duitse slachterijen hebben in januari en februari ongeveer 9 procent minder varkens geslacht dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de nieuwste gegevens van Destatis, het Duitse federaal bureau voor de statistiek.

Duitsland+slacht+opnieuw+minder+varkens
© Henk Riswick

Door een beperkt aanbod van vleesvarkens in Duitsland is de vleesproductie flink gekrompen. Volgens Destatis werden in januari en februari in heel Duitsland in totaal 7,93 miljoen varkens aan de haak geslagen. De varkensvleesproductie nam zelfs met 11,2 procent af tot 757.210 ton, doordat het slachtgewicht per varken met 2,3 kilo daalde tot 95,5 kilo. Begin 2021 kwamen de dieren door de achterstand in de slachtingen met vertraging bij de slachterij aan en waren daardoor gemiddeld zwaarder.

Er worden steeds minder buitenlandse varkens geslacht in Duitsland. In de eerste twee maanden van 2022 zijn 166.320 dieren uit andere landen geleverd aan Duitse slachthuizen. Dat was bijna 14 procent minder dan in dezelfde periode in 2021. In januari en februari 2020 werden in Duitsland nog bijna 530.000 buitenlandse varkens geslacht.


Marktanalisten verwachten dat ook de komende maanden het aantal slachtingen van varkens in Duitsland ruim onder het niveau van vorig jaar blijft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer