Piet van der Burg selecteert bloemen voor paasviering paus

Bloemenarrangeur Piet van der Burg selecteerde dinsdag de bloemen voor de paasviering van de paus op het Sint-Pietersplein in Rome. Dat deed hij bij kwekerij Bouman in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs. Hierbij kreeg de arrangeur ondersteuning van Debbie Olsthoorn van het collectief van Nederlandse anthuriumkwekers.

Piet+van+der+Burg+selecteert+bloemen+voor+paasviering+paus
© VidiPhoto

Van der Burg is verheugd dat er dit jaar toch bloemen naar het Vaticaan gaan. Door het wegvallen van sponsoren leek het er eind januari op dat er daar, na een traditie van 35 jaar, met Pasen geen Nederlandse bloemenpracht zou komen.

Leden van de Friezenkerk in Rome kwamen onder leiding van Unesco-ambassadeur Hans Hoogeveen en John Bakker van bisdom Rotterdam in actie. Daardoor fleurt dit jaar toch een Nederlandse bloemenzee het 'Urbi et Orbi' op.


Decoraties verzorgen

Van der Burg woont in Berkel en Rodenrijs en hem is gevraagd om als hoofdarrangeur de decoraties te verzorgen. Hij volgt bloemist Paul Deckers uit het Limburgse Posterholt op. Als hoofdbloem is gekozen voor snijanthurium met de kenmerkende hartvormige bloem.

De kleurstelling is paars, roze en wit, aangevuld met gele accenten van andere paasbloemen. Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie vindt de paasviering in Rome weer plaats met publiek. Vrachtwagens vertrekken dinsdag als vanouds richting Vaticaanstad, nadat ze zijn ingezegend door de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer