Hoge gasprijs maakt het bloemensector niet makkelijk

De hoge gasprijzen maken het de bloemensector niet makkelijk. Dat merkt ook Rens van Antwerpen van Opti-flor in het Zuid-Hollandse Monster. Het bedrijf zet alle middelen zo efficiënt mogelijk in. 'We werken met dagbudgetten voor de energie en besparen waar we kunnen.'

Opti-flor maakt daarnaast gebruik van aardwarmte. 'We zijn voor 40 procent eigenaar van een aardwarmtecluster. De SDE-uitkering wordt volgend jaar waarschijnlijk wel minder. Dus als die kosten hoger worden, wordt aardwarmte minder interessant.'

Het orchideeënbedrijf doet er alles aan om zo toekomstbestendig mogelijk te zijn. 'We hebben zonnepanelen voor onze stroomvoorziening en in de zomer gaan we ledlampen ophangen. We gingen altijd al efficiënt met energie om. Zo zijn de kassen goed geïsoleerd en hebben veel afdelingen drie schermdoeken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer