Kaweco ontwikkelt zelf minishovel

Kaweco komt met een zelf ontwikkelde minishovel op de markt. Tot nu toe bouwde Kaweco nog het shovelontwerp van het in 2019 overgenomen Quappen.

Kaweco+ontwikkelt+zelf+minishovel
© Kaweco

De nieuwe minishovel heeft een Yanmar motor die voldoet aan de Stage V-emissienorm, verbeterde cabine en ander aandrijfconcept. Kaweco begint met twee modellen; de KW25-27 en de KW 25-19. De KW25-27 heeft een gewicht van 2500 kilo en een motorvermogen van 27 kW.

De KW25-19 heeft een vermogen van 19 kW. Het hefvermogen van de grotere KW25-27 is 2.295 kilo en de kiplast is 3.060 kg. Deze waardes worden gehaald via een hydrauliekpomp met een opbrengst van 51 liter per minuut. Optioneel is het mogelijk om een grotere pomp te krijgen. Het stationaire toerental is overigens slechts 800 tpm. Het wegrijdtoerental ligt op 1.100 tpm waarbij er een trekkracht is van maximaal 2.300 kilo.


Geveerde cabine

Handig is de standaard cabinevering op vier punten waarbij de veerintensiteit instelbaar is. Zowel de open als gesloten cabine zijn zijdelings open te klappen voor onderhoud. Kaweco heeft plannen om meerdere modellen te gaan bouwen, zoals een model met telegiek en een uitvoering speciaal bedoeld voor infrawerk. Daarnaast zijn er ideeën voor een elektrisch aangedreven uitvoering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer