IKB Kip treft maatregelen rond verbod stalbezoek

Bedrijven die als gevolg van de vogelgriepmaatregelen niet kunnen voldoen aan IKB Kip, kunnen dit schriftelijk melden bij het secretariaat van IKB Kip. Vanwege het verbod op het bezoeken van vogelverblijfsplaatsen kunnen niet alle controles worden uitgevoerd.

IKB+Kip+treft+maatregelen+rond+verbod+stalbezoek
© Marcel Berendsen

Het uitvoeringsbesluit hierover is op 28 januari 2022 aangepast. In verband met het wettelijke bezoekverbod mag een stal enkel worden bezocht wanneer dit noodzakelijk is. Indien mogelijk wordt een controle op afstand uitgevoerd. Waar daar aanleiding toe is, volgt eventueel later een fysieke controle.

Sommige controles zijn echter lastig op afstand uit te voeren, zoals het jaarlijkse drinkwateronderzoek. Als er geen aanleiding is om specifiek in deze periode een wateronderzoek uit te voeren, dan geldt voor de pluimveehouder het bezoekverbod.


Watermonster

Mocht er echter wel een aanleiding zijn om de stal te bezoeken, zoals ziekteverschijnselen of een verminderde wateropname, dan is het bezoek wel toegestaan en mag de dierenarts of de Hosowo-erkende instantie een watermonster nemen.

Bedrijven die het niet lukt om na de vorige monstername tijdig een nieuwe te laten nemen, moeten dit voor het verstrijken van die periode melden bij IKB Kip. Daarbij moeten ze ook de reden voor het knelgeval doorgeven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer