Verzekeraars schalen op door schademeldingen Dudley en Eunice

Bij verzekeraars komen nog altijd veel meldingen binnen over stormschade en bijbehorende verzekeringsvragen. De meldingen lopen nu ook deels in elkaar over, omdat na storm Dudley van woensdag nu ook storm Eunice erbij is gekomen. Verzekeraars zetten daarom extra personeel in om alle schademeldingen te kunnen afhandelen, laten Interpolis, Univé en Centraal Beheer weten.

Verzekeraars+schalen+op+door+schademeldingen+Dudley+en+Eunice
© Glastuinbouw Nederland

Verzekeraar Interpolis kreeg vrijdagavond al 'erg veel schademeldingen' binnen, laat een woordvoerder weten. De teller stond toen op ruim 2.400 meldingen, terwijl storm Eunice nog niet was uitgeraasd. In een paar uur tijd steeg het aantal schademeldingen sinds woensdagavond van 1.062, vooral meldingen na storm Dudley, 'naar maar liefst 2.421 om 20 uur vrijdagavond'.

Meer dan 90 procent van die meldingen betreft schade aan woningen. 'Vaak gaat het om schade aan daken door losgewaaide dakpannen of dakdelen en er zijn beschadigingen door vallende takken en bomen.' De meeste meldingen kwamen tot dat moment uit Zuid-Holland, gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland.


Extra personeel

Bij Univé kwamen tot vrijdagavond al zo'n 750 stormschademeldingen binnen, laat een woordvoerder weten. 'We verwachten dat er meer mensen gaan bellen. Daarom hebben we ons personeel verdrievoudigd, vooral op regionaal niveau.'


Interpolis zet dit weekend ook tientallen extra mensen in bij de callcenters om schades af te handelen. 'Desondanks is het druk aan de telefoon dus we vragen mensen ook schades online te melden, dan gaat het sneller en hang je niet in de wacht', zegt een woordvoerder.


Alle hens aan dek

Centraal Beheer noteerde tot nu toe vanaf woensdagavond tot vrijdagavond al meer dan 1.050 schademeldingen. 'We krijgen niet zoveel belletjes over de voorwaarden van stormschadeverzekeringen. We hebben wel pro-actief onze website aangepast zodat mensen makkelijk informatie kunnen vinden en ook klanten gewaarschuwd per mail. Nu is het alle hens aan dek om alle schades op te nemen', aldus een zegsvrouw.

Daarvoor zet Centraal Beheer tientallen extra mensen in. De verzekeraar roept mensen ook op online schade te melden vanwege de 'verwachte hausse aan meldingen'. Ook na het weekend verwacht de verzekeraar veel meldingen.

Koepelorganisatie Verbond van Verzekeraars laat desgevraagd weten 'een recordaantal' meldingen te verwachten, 'ook omdat er twee stormen achter elkaar langskwamen'. Door Eunice gold in delen van het land code rood, wat het Verbond omschrijft als 'best uitzonderlijk', net als twee stormen kort op elkaar.


Preventietips

De koepelorganisatie heeft ook al veel preventietips gegeven om te proberen schade te beperken. 'Zo was het slim om na Dudley te controleren of de dakpannen en de zonnepanelen nog vastzitten, want kleine schades kunnen dan door Eunice grote schades worden', aldus de zegsvrouw. 'Verzekeraars kunnen het volume aan schades van een storm als deze goed aan. Die zijn doorgaans eenvoudig in tegenstelling tot bijvoorbeeld overstromingsschade zoals in Limburg.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer