Veel maispercelen op zand en löss nog niet aangemeld

Ondernemers die dit jaar mais op zand- of lössgrond telen, kunnen de verplichte melding nog doen tot en met 15 februari bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De dienst verwacht dat veel ondernemers dit nog niet hebben gedaan.

Op dit moment heeft RVO.nl 10.000 meldingen ontvangen. Vorig jaar waren dat er een week voor sluiting van de aanmeldingstermijn bijna 16.000. In totaal zijn vorig jaar bijna 17.300 meldingen gedaan.

Het verplicht melden is onderdeel van een maatregel uit het zesde actieprogramma Nitraatlijn. Deze maatregel is in 2021 vastgesteld. Daarin is opgenomen dat de eerste uitrijddatum voor zuiveringsslib en drijfmest op deze gronden bij maisteelt verschuift naar 15 maart.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gebruikt de gegevens voor controles op het uitrijden in de periode tot 15 maart en daarna voor de controles op de verbouw van mais. Eventueel aangemelde percelen kunnen naderhand worden ingetrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer