HAS Venlo: kleine school met grote ambitie

De vestiging van de HAS Hogeschool in het Limburgse Venlo opende afgelopen zondag de deur voor aspirant-studenten die kennis wilden maken met de opleidingsmogelijkheden. De school is in verhouding met de hoofdvestiging in het Brabantse Den Bosch klein. De opleiding speelt echter een grote rol binnen de sector in het zuiden van Nederland.

Mariëlle Geelen is een van de twee vestigingsdirecteuren in Venlo en ze is blij met het unieke concept van HAS Venlo. 'De school ligt in het centrum en is gemakkelijk te bereiken voor studenten. Die locatie zorgt er echter ook voor dat er vrijwel geen praktijkruimte is. Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met een groot aantal regionale bedrijven en agrarisch ondernemers. Daar gaan onze studenten naartoe om praktijkervaring op te doen.'

Dat studenten al vanaf dag één in contact komen met de praktijk, heeft volgens Geelen grote voordelen. 'Ze zien bij de bedrijven hoe ontwikkelingen op het gebied van economie en regelgeving doorwerken in de bedrijfsvoering. Daarnaast bouwen ze in de regio een goed netwerk op. En veel studenten van ons kunnen al aan het werk nog voordat ze geheel afgestudeerd zijn. De vraag vanuit de regio naar goed opgeleide leerlingen is groot. En wij hebben zeker de ambitie om aan die vraag te voldoen.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer