Hongarije grijpt in bij prijzen levensmiddelen om hoge inflatie

De Hongaarse overheid grijpt in bij de prijzen van zes belangrijke levensmiddelen om zo de hoge inflatie tegen te gaan. De regering van premier Viktor Orbán komt met een verlaging van de prijzen van suiker, tarwebloem, zonnebloemolie, varkensbeen, kippenborst en halfvolle melk.

Hongarije+grijpt+in+bij+prijzen+levensmiddelen+om+hoge+inflatie
© Twan Wiermans

Die prijzen worden vanaf 1 februari in alle winkels verlaagd naar het niveau van half oktober, aldus Orbán in een verklaring. Eerder kwam de Hongaarse regering ook al met limieten bij brandstof- en energieprijzen en een bevriezing van de hypotheekrente. De Poolse regering besloot recent eveneens de btw te verlagen op voedsel en brandstof.


De inflatie in Hongarije steeg in november naar 7,4 procent op jaarbasis, het hoogste niveau in vijftien jaar. Door de hoge inflatie wordt de koopkracht van huishoudens ondermijnd, wat de populariteit van Orbán kan raken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer