Johan Hamster volgt Henk Staghouwer op in Groningen

Wethouder Johan Hamster uit Stadskanaal wordt door de ChristenUnie in Groningen voorgedragen als gedeputeerde voor Landbouw en Natuur. Hij volgt zijn partijgenoot Henk Staghouwer op die onlangs is benoemd tot minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Johan++Hamster+volgt+Henk+Staghouwer+op+in+Groningen
© Gemeente Stadskanaal

De 39-jarige Hamster is nu nog wethouder en locoburgemeester in Stadskanaal, waar hij in 2010 aantrad in die functie. Daarvoor was hij tussen 2006 en 2010 lid van de gemeenteraad voor de ChristenUnie in zijn woonplaats. Het blad Binnenlands Bestuur verkoos Hamster in 2020 tot beste lokale bestuurder van het jaar.

Hamster is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de filosofie en werkte eerder als docent filosofie en als viooldocent. Als wethouder beheert hij onder meer de portefeuilles Onderwijs, Werk en Inkomen, Financiën en Jeugdzorg. In zijn periode als Stadskanaalster wethouder wist hij de gemeente er financieel weer bovenop te krijgen via forse bezuinigingen. Hamster krijgt als gedeputeerde ook de versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied onder zijn hoede.


Mensenmens

Volgens ChristenUnie-Statenlid Gerrit Jan Steenbergen was Hamster beschikbaar omdat hij al aan het begin van de huidige raadsperiode had aangekondigd daarna te willen stoppen als wethouder. Die periode loopt in maart van dit jaar af. 'Hij is echt een mensenmens. En gezien zijn leeftijd kan hij zorgen voor een frisse wind in Gedeputeerde Staten', verwacht Steenbergen.

Begin februari beslissen Provinciale Staten over zijn benoeming.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer