Eerste beregeningsverbod in deel West-Brabant

Waterschap Brabantse Delta heeft als eerste schap vrijdag een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater ingesteld. Dat betekent dat boeren geen water uit sloten en beken meer mogen gebruiken om te sproeien of vee water te geven. Het verbod geldt voor het deel van West-Brabant rond de Wouwse gronden.

Eerste+beregeningsverbod+in+deel+West%2DBrabant
© Han Reindsen

Volgens het schap is het ondanks het natte voorjaar al nodig om een sproeiverbod in te stellen. De waterstand in het gebied is al aan de lage kant en voor de komende week worden hoge temperaturen en nauwelijks regen verwacht. Dat maakt de kans groot dat de waterstand te ver gaat zakken, aldus het schap.Het westelijk deel van Brabant is elk jaar een van de gebieden waar snel sprake is van droogte, net als in de Achterhoek en Twente. Droogte zorgt voor schade aan oevers en kades. Dieren en planten verstikken als het water te laag komt te staan. Het is niet bekend hoelang het sproeiverbod gaat gelden. Dat hangt af van de regenval.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer