Japan verruimt import Nederlands pluimvee

Japan heeft met onmiddellijke ingang de invoerbeperkingen op Nederlands levend pluimvee opgeheven. Het Japanse importverbod gold voor kip, kwartel, struisvogel, kalkoen, fazant en parelhoen. De hernieuwde toelating geldt ook voor broedeieren en vloeibare eieren van pluimvee uit elf door Nederland vastgestelde diergezondheidsregio's.

Japan+verruimt+import+Nederlands+pluimvee
© Twan Wiermans

Japan legde een jaar geleden de invoer van levend pluimvee, broedeieren en vloeibare eieren uit twee Nederlandse regio's stil. Dat gebeurde na een geval van hoogpathogene aviaire influenza (HPAI) op een vleeskuikenhouderij in het Gelderse Altforst.


Na latere bevestigingen van vogelgriepgevallen werd de invoer uiteindelijk voor veertien van de in totaal twintig regio's stopgezet. De schorsing is vanaf nu opgeheven voor elf van deze veertien regio's. Dat zijn AHM 1, 2, 3, 9, 10, 12, 13, 14, 17, 18 en 19.


Broedeieren

Voor levend pluimvee, broedeieren en vloeibare eieren is 'regionalisering' van toepassing en was export nog steeds mogelijk vanuit niet-getroffen gebieden. Japan handhaaft de opschorting van Nederlands vlees van pluimvee, eieren van pluimvee (anders dan broedeieren en vloeibare eieren) en levende vogels (geen pluimvee). Regionalisering voor die producten is namelijk niet van toepassing. Er loopt bilateraal overleg tussen Nederland en Japan om de resterende exportbeperkingen op te heffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer