Bekijk het webinar over gewasbescherming in de Green Deal

Het webinar 'Wat betekent de Green Deal voor gewasbescherming?' van Nieuwe Oogst en Bayer van 18 oktober gemist of wilt u het nog een keer terugkijken? Geen probleem, hierboven kan dat.

Nu Europa resoluut kiest voor een duurzamere voedselproductie wordt dit beleid verankerd in de Green Deal. Jolanda Wijsmuller van Bayer geeft aan zich zorgen te maken over de snelheid waarmee het middelenpakket wordt versmald en vertelt op welke manieren boer en tuinder daar mogelijk op in kunnen spelen.

Jelmer Vierstra van Stichting Natuur en Milieu stelt dat de impact van de landbouw op natuur en milieu naar beneden moet. Hij vindt dat de Europese markt moet worden beschermd om een gelijk speelveld te creëren. ‘Als je extra eisen gaat stellen aan Europese teelt, wat extra kosten met zich meebrengt, moet je producten die hier niet aan voldoen, niet toelaten.’


Joris Baecke, akkerbouwer en voorzitter van de LTO-werkgroep Plantgezondheid, legt uit waarom LTO ervoor pleit meer te sturen op doelen in plaats van het reduceren van gewasbeschermingsmiddelen.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer