Bij maisdemonstratie draait het om toekomstbestendige teelt

Op de proefboerderij in het Limburgse Vredepeel deelden boeren deze week hun bevindingen van de maisteelt met elkaar. Ruim honderd boeren en adviseurs werden in groepjes rondgeleid langs verschillende proefvelden. Het draaide daar om de toekomstbestendige teelt.

Bij de rondgang kwamen zes thema's aan bod: aaltjes en gras, mengteelt in mais, kringlooplandbouw, kruidenrijk grasland, stikstofvoorziening en maisrassen. 'Vaak komen dezelfde boeren langs op deze openteeltdagen. Zij komen niet alleen voor de nieuwe bevindingen, maar leggen ook vragen bij ons neer en om te horen of wat zij zelf nu doen goed is', geeft onderzoeker Brigitte Kroonen van Wageningen University & Research aan.

'Dit is een leerzame ochtend voor mij, omdat je zowel veel hoort van de onderzoeksresultaten, maar ook met mede-boeren ervaringen kunt uitwisselen. Geen grond is hetzelfde, maar het is goed om te horen hoe zij zaken aanpakken', zegt een deelnemende boer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer