Coöperatie Agrifirm en LTO Academie slaan handen ineen

'Het opleiden van mensen is investeren in de toekomst en dat is bikkelhard nodig.' Dat is volgens bestuursvoorzitter Arian Kamp van Coöperatie Koninklijke Agrifirm een belangrijk doel van de samenwerking van Agrifirm met LTO Academie. Dinsdag 31 augustus sloegen beide partijen officieel de handen ineen.

Co%C3%B6peratie+Agrifirm+en+LTO+Academie+slaan+handen+ineen
© Jasper Schel

ZLTO-directeur Kathleen Goense zette dinsdagochtend namens LTO haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Namens Agrifirm was Kamp aanwezig om de samenwerking te ondertekenen.

Agrifirm geeft zijn bestuurlijk kader de kans om zich verder te ontwikkelen met het opleidingsaanbod van de LTO Academie en is daarnaast inhoudelijk gesprekspartner over mogelijke leertrajecten. 'We gaan deze verbinding aan om elkaar te versterken en meer kracht te ontwikkelen op bestuurlijk vlak', zegt de bestuursvoorzitter. 'Later zullen misschien ook medewerkers van Agrifirm het opleidingsaanbod van de LTO Academie gaan volgen. Dat staat, naast zelfontplooiing, ten dienste van de verbinding met de maatschappij. Medewerkers kunnen dat dan, in navolging van onze bestuurders, ook uitdragen.'


Investeren in toekomst

Kamp vindt het belangrijk om te investeren in het opleiden van bestuurders en medewerkers. 'Je leidt mensen op voor de toekomst. Daarom investeren we al jaren in het professionaliseren van de Agrifirm Jongerenraad. Hoe meer je daarin investeert, des te meer krijg je ervoor terug. De Jongerenraad geeft ons inhoudelijke feedback en input waar onze ledenraad en wij als bestuur ook echt iets mee moeten. Dat is heus niet vrijblijvend en dat is alleen maar goed.'

Carmen van Dam, coördinator bij LTO Academie, vindt de samenwerking een logische stap. 'LTO Academie heeft als onderscheidend kenmerk dat we een agrarische partij zijn. We zijn letterlijk en figuurlijk met hart en ziel verbonden met de sector en onze trainingen sluiten stuk voor stuk aan op de specifieke agrarische context. We zijn blij dat Agrifirm onze expertise herkent en zich als agrarische coöperatie met ons wil verbinden.'


Kruisbestuiving

Ook voor de LTO Academie zitten er voordelen aan deze samenwerking volgens Van Dam: 'Voor ons is het interessant omdat we op deze manier een mooie kruisbestuiving kunnen bewerkstelligen tussen belangenbehartiging en het besturen van een coöperatie. Samen optrekken op het vlak van leren en ontwikkelen versterkt, naast de professionalisering van bestuurders, de onderlinge relaties. Agrifirm is voor de LTO Academie een waardevolle strategische gesprekspartner als het gaat over de inhoud van het opleidingsaanbod. Zowel Agrifirm als de LTO Academie heeft in de organisatie ontwikkelen en innoveren als doelstelling opgenomen. We zijn blij dat we gaan samenwerken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer