Oogst wintergerst start tussen buien door

Loonbedrijf John van Pol uit het Limburgse Maria-Hoop oogstte woensdag een perceel wintergerst in Maasbracht.

Oogst+wintergerst+start+tussen+buien+door
© Niels van der Boom

Er werd zaterdag 4 juli al een start gemaakt, maar regen gooide snel roet in het eten. 'Voor ons doen, zijn we dit jaar laat', zegt Van Pol. 'De laatste jaren startte de oogst van wintergerst steeds rond 20 juni.'

Door een combinatie van voldoende vocht en minder hoge temperaturen is de opbrengst wel aanmerkelijk beter, meldt de loonwerker. 'Het gewas is niet verdroogd en ook niet noodrijp.' Van Pol hoopt op een droge periode om ook het stro te kunnen persen. De gerst wordt met vrachtwagens naar een lokale voerfabriek gebracht voor verwerking in veevoeders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer