Europese Commissie wil einde aan kooien veehouderij

De Europese Commissie wil een eind aan het gebruik van kooien in de veehouderij. Het dagelijks EU-bestuur reageert hiermee op het Europees burgerinitiatief 'End the Cage Age'. De wet kan op zijn vroegst in 2027 in werking treden als de lidstaten en het EU-parlement ermee hebben ingestemd.

Europese+Commissie+wil+einde+aan+kooien+veehouderij
© Nieuwe Oogst

Wetsvoorstellen om kooien uit te faseren, komen in 2023 als onderdeel van herziening van de dierenwelzijnsregels. Dat kondigde de Europese Commissie woensdag aan. Eerder sprak het Europees Parlement zich al uit voor een kooiverbod. Het gaat om kooien voor kippen, konijnen, kwartels, eenden en ganzen, maar ook om de kraamkisten voor zeugen of boxen voor kalveren.


Eurocommissaris Stella Kyriakides (Gezondheid) sprak van een 'historische dag voor het dierenwelzijn in de EU.' Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren vindt dat er ook een verbod op import van 'kooiveevoedsel' uit andere landen moet komen. 'Anders bestaat het risico dat dierenleed verplaatst wordt naar landen buiten de Europese Unie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer