Provinciebestuur: 'Overijssel kan regeldruk niet verlichten'

Provincie Overijssel ziet binnen de provinciale bevoegdheid geen ruimte voor het verlichten van ervaren regeldruk in de agrarische sector. Dat stelt het provinciebestuur, dat hiervoor vooral wijst naar Europese en landelijke regelgeving.

Provinciebestuur%3A+%27Overijssel+kan+regeldruk+niet+verlichten%27
© Ruben Meijerink

Dat blijkt uit de beantwoording van Statenvragen van de PVV. Die partij wijst naar het toegenomen aantal zelfdodingen onder boeren, een probleem dat volgens de PVV pas opgelost kan worden als overheden de 'regel-strop' weghalen voor boeren.

Het provinciebestuur erkent dat en stelt dat regelgeving inderdaad van de redenen is voor druk op de psychische gezondheid. Om dat te verlichten, heeft de provincie vorig jaar al een inventarisatie gedaan van wat er aan regelgeving speelt op het boerenerf met als doel te kijken wat er als provincie verbeterd kan worden. Daaruit bleek de provinciale invloed beperkt.


Geen ruimte voor

'Kijkend naar provinciale wet- en regelgeving zien wij niet veel ruimte om te versoepelen, maar streven naar een samenhang van regelgeving die eenvoudig toepasbaar is op het agrarisch bedrijf. Hierover zijn we in gesprek met zowel IPO als het ministerie over mogelijkheden om de agrarische sector een goed perspectief te kunnen bieden', aldus Gedeputeerde Staten in de schriftelijke beantwoording van de vragen van de PVV.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer