Carbon farming: 'Innovatieve middelen om bodem zo min mogelijk te verstoren'

De hele wereld is op zoek naar nieuwe manieren om koolstof te binden en zo het CO2-gehalte in de lucht terug te dringen. Met carbon farming wordt koolstof vastgelegd in de bodem. Nieuwe Oogst en Bayer houden maandag 21 juni om 20 uur een webinar over carbon farming.

Christy van Beek, sustainability lead bij Bayer, legt uit wat koolstofopslag is, hoe koolstof kan worden vastgelegd in de bodem en hoe het organische stofgehalte in de bodem kan worden verhoogd. Aan bod komen permanent grasland, vanggewassen, grondbewerking, agroforestry en veenweidegebieden. 'Met innovatieve middelen kunnen we daarbij de bodem zo min mogelijk verstoren.'

Andere sprekers zijn Marc Wilmink van de Rabobank en Jaap van Wenum van LTO. Het gesprek wordt geleid door hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst.


Bekijk hieronder het carbon farming-webinar van Nieuwe Oogst en Bayer
Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer