Varkensbedrijf+Hogenkamp+naar+nieuwe+eigenaars
Nieuws
© AgriTeam makelaars

Varkensbedrijf Hogenkamp naar nieuwe eigenaars

Het varkensbedrijf van Johnny Hogenkamp in Dalfsen gaat na lange tijd toch in andere handen over. Jan Kippers en Johan Schuttert gaan de uitdaging aan en nemen het bedrijf samen over.

Hogenkamp, mede-initiatiefnemer voor het oprichten van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), zette zijn bedrijf ruim een jaar geleden te koop. 'Het besluit tot de overname is gevallen', verduidelijkt Schuttert. 'Maar de overname moet nog wel officieel plaatsvinden.'

Johan Schuttert werkt in de buitendienst bij varkenshandelaar Handelshuis Schuttert. Jan Kippers heeft samen met Handelshuis Schuttert het veevoerbedrijf Kippers Voeders voor de varkens- en rundveehouderij. De overname komt overigens op conto van Kippers en Schuttert en valt niet onder de ondernemingen van Handelshuis Schuttert.

Kippers en Schuttert hebben een eigen visie voor het bedrijf dat ze van Hogenkamp overnemen. Hoe die er precies uitziet houden ze nog even voor zich. 'Het hangt ook van de winstgevendheid van het bedrijf af hoe snel we onze plannen kunnen uitvoeren.'

Het bedrijf wordt al lopende overgenomen. De medewerkers blijven in principe in dienst. De komende tijd volgen nog gesprekken met hen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer