Annie+Schreijer+kondigt+vertrek+uit+politiek+aan
Nieuws
© Eigen Foto

Annie Schreijer kondigt vertrek uit politiek aan

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (68) stelt zich bij de volgende Europese verkiezingen, over 2,5 jaar, niet meer verkiesbaar. Ze beëindigt haar politieke carrière. Dat maakte zij zaterdag bekend in het radioprogramma Groot Onderhoud op RTV Oost.

Schreijer zegt in het programma dat het 'zo goed is geweest'. 'Ik merk dat ik er veel last van heb als ik het gevoel heb dat er onrecht wordt gedaan. Er gebeurt iets waarvan je weet dat het niet deugt, maar je komt er niet door omdat er allemaal spelletjes worden gespeeld. Dat is politiek, het hoort erbij, maar op een bepaald ogenblik moet ik aan mijn gezondheid denken.' In 2020 moest ze in verband met hartklachten het werk tijdelijk neerleggen. Dat werd volgens haar veroorzaakt door stress.

Schreijer maakt sinds 2014 deel uit van het Europees Parlement. Daarvoor was ze lid van de gemeenteraad van Ambt-Delden, Provinciale Staten en de Tweede Kamer. In het Europees Parlement is ze lid van de landbouwcommissie en de de visserijcommissie. Tevens neemt ze zitting in de parlementaire commissie internationale handel. Ze kon bij verkiezingen altijd rekenen op veel voorkeurstemmen uit de agrarische sector. Schreijer is ook columnist van Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer