'The Greentour'

Elk jaar maak ik mij samen met andere glastuinders druk om onze mooie sector te promoten. Kom in de Kas, Kunst in de Kas, Klas in de Kas en daarbuiten nog de andere evenementen waar wij als glastuinders onszelf laten zien. Vanzelfsprekend was dit een rustig jaar. Alles is in de ijskast gestopt. Voor ons geen ramp. De constante benadrukking van gezond leven, gezond eten, gelukkig zijn in je eigen huis zorgt al voor genoeg promotie.

%27The+Greentour%27
© Jan Anninga

De meesten van ons kunnen zeggen dat hun markt het coronatijdperk goed doorstaat. Wij hopen dat we dit gevoel bij de mensen kunnen blijven vasthouden en dat we kunnen blijven bijdragen aan een gezond en gelukkig leven.

Maar je zal maar twee jaar geleden hebben besloten om leisure management te gaan studeren. Leuk in de evenementenbranche of toerisme mensen helpen en begeleiden die het naar hun zin hebben. Dan ben je de coronacrisis nu toch echt wel goed zat. Fictief een evenement uitvoeren is natuurlijk lang niet zo leuk als met een biertje genieten van wat je hebt opgetuigd.

Ook dit jaar zaten we via Teams met een groep studenten te vergaderen. Na een telefoontje van de gemeente werd al snel duidelijk dat een evenement organiseren er echt niet in zit. Evenementen worden niet vergund tot 1 juni. Maar we zijn de moeilijkste niet. Dan verzinnen we weer wat anders. Dus coming soon: The Greentour.

Via een app houd je bij waar de route is en krijg je allemaal informatie via filmpjes en foto's en weetjes over het glastuinbouwgebied

Inge de Vries, komkommerkweker in Erica

Op je auto, fiets of als je heel sportief bent, lopend een route door het glastuinbouwgebied in Erica. Via een app houd je bij waar de route is en krijg je allemaal informatie via filmpjes en foto's en weetjes over het glastuinbouwgebied. Ook zit er een quiz in verwerkt en kun je tijdens de route bingo spelen. Langs de route staan kraampjes waar je verse producten kunt kopen. Deze route staat open van 21 mei tot 20 juni. Via de Facebookpagina en Instagrampagina van de Promotiegroep Tuinbouw Emmen kun je het volgen en vind je te zijner tijd de beschrijving.

Het leuke van deze generatie studenten is dat ze meteen leren om out of the box te denken en met teleurstellingen en tegenslagen om te gaan. Zo krijgen we vast een generatie studenten die straks, als alles weer mogelijk is, de leukste evenementen organiseert. Tot die tijd roeien we met de riemen die we hebben en zien we jullie allen graag voorbijrijden of fietsen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer