Jeugd brengt digitaal jongvee voor bij Groninger Rundveeshow

De Groninger Rundvee Show heeft een manier gevonden om de jeugd dit jaar toch mee te laten doen aan een competitie. Het voorbrengen van jongvee en de keuring vinden digitaal plaats.

'Door de coronarichtlijnen kon de gewone keuring dit jaar natuurlijk niet doorgaan. Op deze digitale manier is er voor de jeugd toch nog een stukje rundveeshow te beleven', geeft Rian van Mil namens de organisatie aan. 'Wij hebben in een instructiefilmpje duidelijk uitgelegd waaraan een video van een kalf of pink moest voldoen. We hebben zodoende vrijwel gelijkwaardige video's binnengekregen. De inzendingen waren voor de jury goed met elkaar te vergelijken.'

De prijswinnaars worden vrijdag om 20 uur via YouTube bekendgemaakt. De echte prijsuitreiking zal dan waarschijnlijk volgens Van Mil later dit jaar plaatsvinden. 'Ik hoop dat we daar een passend moment voor kunnen vinden. Maar ook dat we natuurlijk in 2022 weer een gewone show hebben, want ik mis de gezelligheid enorm. Het contact met alle deelnemers en bezoekers en natuurlijk het biertje achteraf.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 0°
  5 %
 • Zaterdag
  4° / -2°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer