Ierland investeert in vernieuwing platteland

De regering van Ierland heeft een vijfjarenplan voor plattelandsontwikkeling gepresenteerd. De belangrijkste doelstellingen zijn het aantrekken van externe werkgelegenheid, restauratie en revitalisering van stadscentra en de uitrol van breedbandinternet.

Ierland+investeert+in+vernieuwing+platteland
© Langs de Melkweg

Het plan wordt 'het meest ambitieuze en transformationele beleid voor plattelandsontwikkeling in decennia' genoemd. Het plan omvat 150 verschillende overheidsverplichtingen.

Volgens plattelandsminister Heather Humphrey gaat Ierland een tijdperk van ongekende veranderingen tegemoet. 'In de loop van de coronapandemie hebben we nieuwe manieren van werken ontdekt en hebben we onze lokale gemeenschappen herontdekt. '


Het plan is onderverdeeld in een aantal secties, waaronder de landbouw. Het erkent landbouw als 'zowel een primaire economische motor als een cruciaal onderdeel van het sociale weefsel dat plattelandsgemeenschappen ondersteunt'. Het nieuwe beleidsplan verplicht de regering tot gerichte steun aan boerenbedrijven.


Uitbreiding afzetmarkt

Met breedbandinternet voor heel Ierland wil de Ierse regering de diversificatie van de plattelandseconomie ondersteunen. Doel is de connectiviteit tussen stad en platteland te verbeteren en daarmee kleine plattelandsbedrijven te ondersteunen met de uitbreiding van hun afzetmarkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer