Haagse studenten brengen reststromen tuinbouw in kaart

Studenten van De Haagse Hogeschool starten deze maand een onderzoek naar reststromen bij tuinders en hoe zij daar duurzamer mee kunnen omgaan.

Haagse+studenten+brengen+reststromen+tuinbouw+in+kaart
© VidiPhoto

Met dit project willen de studenten werken aan een circulaire economie in de tuinbouw, waarin nu nog reststromen overblijven na het productieproces. In het onderzoek wordt een breed scala aan stromen onder de loep genomen die rechtstreeks afkomstig zijn uit verschillende teelten.

Naast niet-eetbare stromen zoals plastic, touw en substraten, zijn er groene grondstoffen zoals plantenresten. En stromen die in de basis eetbaar zijn, zoals groenten en fruit dat is beschadigd bij de oogst of verwerking.


Met de inzet van studenten hopen de drie partners in dit project – Het Kenniscentrum Mission Zero van De Haagse Hogeschool, de gemeente Waddinxveen en Greenport West-Holland – meer zicht te krijgen op deze reststromen uit het tuinbouwcluster. Vragen als welke stromen kunnen we voorkomen en op welke manier kunnen we onvermijdelijke stromen zo hoogwaardig mogelijk benutten, staan daarbij centraal.

De studenten presenteren voor augustus hun resultaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer