Vogelgriepuitbraak+Zweden+nog+groter
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Vogelgriepuitbraak Zweden nog groter

De uitbraak van vogelgriep op een leghennenbedrijf in Zweden is groter dan vorige week werd gemeld. Volgens de internationale diergezondheidswaakhond OIE zijn ruim 500.000 hennen in plaats van 250.000 hennen geruimd.

Uit de cijfers van OIE blijkt dat het om een bedrijf in Fliseryd in Zuid-Zweden gaat met meer dan 1 miljoen leghennen. Vorige week zou het nog gaan om een bedrijf met ruim een half miljoen hennen.

Het grote leghennenbedrijf heeft drie gescheiden units. Bij de eerste melding vorige week bleek dat één unit was besmet met het hoogpathoge H5N5-vogelgriepvirus. Volgens de huidige melding zijn nu in twee units met vogelgriep besmette hennen aangetroffen. In totaal zijn nu 566.000 hennen getroffen door het virus en geruimd.


De vraag rijst nu of de derde unit niet ook getroffen gaat worden door de vogelgriep.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer