NVWA+verdenkt+bedrijf+van+handel+in+onveilige+zaden
Nieuws
© Dirk Hol

NVWA verdenkt bedrijf van handel in onveilige zaden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verdenkt een bedrijf in Zuidwest-Nederland van het op de markt brengen van peulvruchten en zaden met te hoge residuen aan aflatoxine en gewasbeschermingsmiddelen.

De rechercheurs hebben bij de doorzoekingen van twee bedrijfspanden de administratie in beslag genomen. Ook is er beslag gelegd op banktegoeden.

Vermoedelijk heeft het bedrijf analysegegevens bij de import vervalst, meldt de NVWA. 'Daardoor ontstaat een risico voor de voedselveiligheid en volksgezondheid.' De zaden en peulvruchten waren bestemd voor humane consumptie.

Als de NVWA zicht krijgt op verdachte partijen, treft de autoriteit indien nodig maatregelen. Denk aan een melding in het Europese waarschuwingssysteem RASFF, een terughaalactie of een publiekswaarschuwing.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer