Keet+te+koop
Column
© Studio Kastermans

Keet te koop

Met nog 56 dagen tot onze verhuizing te gaan, wordt het tijd een nieuwe eigenaar voor onze woonunit te zoeken. U mag een bod doen, maar lees eerst mijn ervaringstips, voordat u tot aanschaf overgaat.

Tip 1: Bedenk dat het gereedmaken van de woonunit geen kwestie van neerzetten is. Omdat het vaak een aantal aan elkaar gekoppelde containers betreft, moet voor het vervoer zowel de vloer als keuken eruit. Ook moeten het gas en de elektra worden aangelegd. En een IBA voor het afvalwater en de wc-afvoer.

Tip 2: Plaats de wooncontainer in de schaduw van een boom.

Tip 3: Plaats de unit niet direct naast de voersilo's. Deze worden misschien maar één keer in de zes weken bijgevuld, maar wel op tijdstippen dat u er niet van gediend bent. 's Ochtends vroeg of op het moment dat uw peuter naar bed gaat. En neem van mij aan: het is precies 44,38 minuten oorverdovende herrie.

Probeer het bijzondere van de tijdelijke woonsituatie in te zien

Hanna Hilhorst, biologisch boerin in Weesp

Tip 4: Houd uw boerderijhond buiten. Onze Senna was op de vorige boerderij gewend binnen te komen en dus lieten we het in onze keet ook toe. Maar de keet heeft geen bijkeuken. En dus sprong ze vaak direct vanuit de stal onze woonkamer binnen om de vloer bruin te stempelen.

Tip 5: Gebruik de achterbak van uw auto als voorraadkast. Dat scheelt ruimte.

Tip 6: Hang veel tekeningen en foto's op om de boel een beetje op te vrolijken.

Tip 7: Zet de wooncontainer niet naast een weiland vol schapen. Het uitzicht is leuk, maar als 's nachts de lammeren hun moeder kwijt zijn, is het hele huis wakker.

Tip 8: Behoud uw humor.

Tip 9: Blijf relativeren.

Tip 10: Controleer voor een regenbui of de dakafvoer vrij is van bladeren. Wacht niet tot het gaat lekken.

Tip 11: In het geval van enkel glas: koop een luchtontvochtiger. Op regenachtige dagen veranderde onze keet in een beslagen aquarium, waarbij we de vochtmeter zagen oplopen tot 88 procent.

Tip 12: Probeer het bijzondere van de tijdelijke woonsituatie in te zien. Krap is vaak ook best knus. Wie weet, ga ik de keet straks best een beetje missen. Als kiespijn.

Bekijk meer over:

Eierstruif
Eierstruif 20-10-2020
Klapkalf
Klapkalf 13-10-2020
Sleutel 13
Sleutel 13 06-10-2020
Verloren
Verloren 29-09-2020
File op de dijk
File op de dijk 22-09-2020
Bakkie met de buuf
Bakkie met de buuf 15-09-2020

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer