Investeringsmaatschappij koopt CNC

De investeringsmaatschappij Sun European Partners neemt CNC Holding over. Dat is maandag bekendgemaakt.

Investeringsmaatschappij+koopt+CNC
© CNC

Het Nederlandse bedrijf CNC in het Limburgse Milsbeek is een producent en leverancier van compost en dekaarde voor de teelt van paddenstoelen. De onderneming is eigendom van de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging. Het bedrag dat met de overname is gemoeid, wordt niet bekend gemaakt.


Nederland en Polen

CNC heeft vestigingen in Nederland en Polen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1953 is CNC uitgegroeid tot een belangrijke Europese producent met een leidende rol in Nederland en een substantiële positie in de wereld. CNC exporteert naar 45 landen. Toen de coöperatie eind vorig jaar bekendmaakte dat zij haar fabrieken te koop zette, meldde CNC dat ze minimaal 100 miljoen euro moesten opbrengen. Van de zes fabrieken van CNC staan er twee in Polen. Twee van vier in Nederland zijn gevestigd in Milsbeek.


Paul Daccus, managing director bij Sun European Partners, wijst op de kracht van CNC in een groeiende champignonmarkt. 'We kijken ernaar uit om het management te ondersteunen bij het laten groeien van het bedrijf.' Maurice Koppen, voorzitter van CNC, zegt dat Dun European Partners als nieuwe eigenaar in staat zal zijn CNC verder te laten groeien en internationaal uit te breiden.


Omzet van 40 miljard euro

Sun European Partners heeft in Nederland onder andere geïnvesteerd in AfriFlora en Scotch & Soda. Sinds 1995 hebben gelieerde ondernemingen van de investeringsmaatschappij geld gestoken in meer dan 375 bedrijven over de hele wereld met een omzet van ongeveer 40 miljard euro. Sun European Partners heeft kantoren in Londen en filialen met kantoren in Boca Raton, Los Angeles en New York.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer