Veel bezwaren voetbalvelden Egmond-Binnen

Veertien mensen - vanuit LTO Noord en burgers - hebben donderdagavond ingesproken bij de hoorzitting over de aanleg van een nieuw voetbalcomplex aan de Egmonderstraatweg midden in het bollenconcentratiegebied bij Egmond-Binnen.

Veel+bezwaren+voetbalvelden+Egmond%2DBinnen
© 'Geen ballen maar bollen'

Volgens voorzitter Mart Brouwer de Koning van LTO Noord Kennemerland is gemeente Bergen 3 miljoen euro goedkoper uit als een bestaand complex van een van de drie fusieclubs wordt uitgebreid.

'Ik kreeg de indruk dat sommige raadsleden toch een beetje beginnen te twijfelen of het niet beter om toch te kiezen voor een van de bestaande locaties.'

Eenrichtingsverkeer

De LTO Noord-bestuurder vernam dat na afloop van de bijeenkomst. 'Tijdens de hoorzitting was het behoorlijk eenrichtingsverkeer. De insprekers werd niet of nauwelijks om een toelichting gevraagd.'

En dat terwijl er ook bij de burgers toch behoorlijk veel bezwaren leven tegen een nieuw sportcomplex, meent Brouwer de Koning. 'Iedereen kreeg exact vier minuten de tijd om zijn verhaal te doen. Binnen een uur was het klaar. Ook in het officiële vervolg was er geen ruimte voor meer uitleg.'

Compensatie

Brouwer de Koning heeft sterk de indruk dat de gemeente niet helder op het netvlies heeft staan hoe de bollengrond die verloren gaat bij de aanleg van een sportterrein kan worden gecompenseerd.

'Welke gronden komen daarvoor in aanmerking? Zijn die wel geschikt? En wat kost het om ze teeltklaar te maken? Concrete antwoorden op die vragen heb ik nog niet gehoord.'

Petitie

De landbouworganisatie heeft zich bewust niet gemengd in het burgerinitiatief 'Geen ballen maar bollen'. In enkele dagen tijd haalde deze protestgroep in een petitie bijna achthonderd handtekeningen op.

'Mooi om te horen dat ook burgers - onafhankelijk van de agrarische sector - liever bollenvelden zien dan een voetbalcomplex', aldus Brouwer de Koning.

Ook provincie Noord-Holland heeft in een eerder stadium al vraagtekens geplaatst bij de beoogde locatie voor het nieuwe voetbalcomplex.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer