Succesvolle inzameling landbouwplastic

LTO-afdeling Noord West Utrecht organiseerde zaterdag 5 september de jaarlijkse inzamelactie voor landbouwplastic. Boeren konden op vier locaties hun plastic en folie inleveren. De actie was een groot succes.

Afdelingsvoorzitter Cornelis Jan Karsemeijer kijkt tevreden toe als een aantal trekkers met volle trailer komt aanrijden. Hij is tijdens de inzamelingsactie aanwezig op het erf van fouragehandel Van Oudenallen in Wilnis. 'Het is druk. Als het zo doorgaat denk ik dat we meer gaan ophalen dan de 120 ton die we vorig jaar hadden. Maar dat is alleen maar mooi. Want zo'n inzameling is ook een teken richting de gemeente en gemeenschap dat wij boeren duurzaam willen omgaan met de materialen die wij gebruiken op de boerderij.'

De tijd dat gebruikt landbouwplastic geld opbracht ligt alweer een aantal jaren achter ons. Tegenwoordig moeten de boeren die LTO-lid zijn op deze actiedag 35 euro per ton betalen. Cornelis Jan Karsemeijer ziet de actie als een service voor de boeren. 'Op deze manier betalen de leden toch minder dan wanneer ze het kuilplastic zelf zouden storten. En wij willen ook graag alle agrarisch ondernemers in deze streek helpen. Dus ook niet-leden kunnen hier vandaag terecht. Maar dan wel voor het dubbele tarief.'

De inzamelingsactie van LTO-afdeling Noord West Utrecht was een succes. Met 140 ton plastic en folie werd er 20 ton meer opgehaald dan vorig jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer