Veel+landbouwplastic+in+natuur+gevonden
Nieuws
© Staatsbosbeheer

Veel landbouwplastic in natuur gevonden

Een grote milieuactie van Staatsbosbeheer (SBB) en politie in het Noorden heeft vrijdag vooral veel landbouwplastic opgeleverd.

Bij de controle op milieuhandhaving in Drenthe, Groningen en Friesland bleek dat er op 62 plekken illegaal afval was gedumpt. Dat is minder dan voorgaande jaren, maar SBB vindt het 'toch nog erg veel', schrijft De Leeuwarder Courant op haar website.

Diefstal

Bij de actie zijn zeven processen-verbaal opgemaakt, waaronder drie voor loslopende honden en één voor diefstal van illegaal gekapt hout. Mogelijk komen er nog meer, als de daders van de dumpingen zijn opgespoord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 12°
  70 %
 • Maandag
  20° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 13°
  70 %
Meer weer