John+Deere+vernieuwt+7R%2D+en+6M%2Dserie
Nieuws
© John Deere

John Deere vernieuwt 7R- en 6M-serie

John Deere komt met vernieuwingen in de 7R- en kleinere 6M-serie. De 7R -serie krijgt een nieuw topmodel met de 7R350. Bij de 6M-serie krijgen juiste de kleinere viercilinders meer functies.

Het topmodel 7R350 heeft standaard de traploze AutoPowr-bak en een 9 liter zescilinder motor met een vermogensboost tot 285 kilowatt (388 pk). Totaal gewicht van deze trekker is evenwel slechts 11,4 ton.

De 7R-serie bestaat nu uit zes modellen met vermogens van 290 tot 388 pk inclusief boost. De twee lichtste modellen hebben een 6,8 liter motor.John Deere heeft het stuursysteem voorzien van een gyroscoop om koersafwijkingen op de weg te kunnen compenseren. Voor optimale besturing is de stuurweerstand in te stellen. Ook de gevoeligheid van het stuur is aan te passen net als het aantal omwentelingen van links naar rechts.

Net als bij de kleinere 7R-modellen kreeg het vlaggenschip een nieuwe cabine met een stoel met massagefunctie. De radio beschikt voortaan over DAB+-ontvangst, touchscreen en uitgebreid speakersysteem.


Gps-display op kleinere viercilinders

De kleinere viercilinder modellen in de 6M-serie zijn voortaan optioneel uit te rusten met een traploze AutoPowr transmissie. Daarnaast is er in het basisscherm op de rechter A-stijl plaats gemaakt voor een display om recht te rijden op gps-aanwijzingen.

De rest van het display op het basisscherm toont als vanouds de trekkerfuncties zoals transmissie, tankniveau, toerental en snelheid. Hierdoor krijgt de bestuurder meer zicht rondom de trekker en is er ook geen extra scherm meer nodig.

Wie begint met het rechtrijden via gps op een 6M-model trekker hoeft door de standaard toevoeging van het systeem alleen nog een gps-ontvanger aan te schaffen. De 6M beschikt ook over een auto-clutchfunctie. Daarmee kan de chauffeur ontkoppelen via het rempedaal. Dat is handig bij bijvoorbeeld voorladerwerk waarbij je veel moet optrekken en stoppen.

De zescilinders uit de 6M-serie, de 6175M en 6195M, krijgen optioneel een zwaardere hydropomp met een opbrengst van 155 liter per minuut.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer