SoilMasters richt zich op bodemvruchtbaarheid

Van den Borne Aardappelen, FleurenTech en Soil Services International bundelen hun kennis in SoilMasters. Het nieuwe bedrijf scant, bemonstert en adviseert voor een optimale bodemvruchtbaarheid.

SoilMasters+richt+zich+op+bodemvruchtbaarheid
© SoilMasters

Via een nieuwe bodemscanner brengen zij de bodem in kaart en bepalen wat de beste punten zijn om deze te bemonsteren. De bodemmonsters worden geanalyseerd met de Kinsey-Albrecht bodemanalyse. Daarmee is het mogelijk om veel gerichter te werken aan bodemvruchtbaarheid.

'Precisielandbouw betekent voor ons meer en betere data verzamelen om daarmee de juiste adviezen te kunnen geven om het bodemgebruik verder te optimaliseren. Een betere bemesting levert onze klanten geld op en zorgt daarnaast voor gezonde gewassen, meer opbrengst en een duurzamer landgebruik', zegt Yannick Smedts van SoilMasters.

SoilMasters maakt gebruik van een bodemscanner, die met behulp van een Elektro Magnetische Inductie sensor (EMI-sensor), de elektrische geleidbaarheid van de bodem meet. 'De gemeten EC-waarden gebruiken we om de beste bemonsteringslocaties vast te stellen', zegt Marco van Gurp van Soil Services International.


Iedere vierkant meter

De uitkomsten van het Kinsey-Albrecht bodemonderzoek gecombineerd met de indirecte vruchtbaarheidsmeting door de bodemscanner maken het mogelijk om voor iedere vierkante meter te komen tot het beste bodemmanagement.

'Ons doel is om met simpele tools, juiste data en praktische aanbevelingen te komen tot een gezonde bodem, die met minder meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen goed presteert', zegt Van Gurp.


Beste uit verschillende werelden

De derde partner in SoilMasters, Jacob van den Borne, heeft als aardappelteler de nodige ervaring op het gebied van precisielandbouw. 'Deze nieuwe methode combineert het beste uit verschillende werelden en heeft echt meerwaarde. Cijfers worden veel nauwkeuriger, waardoor je er veel meer mee kunt doen.'

Het is allemaal heel toegankelijk, geeft hij aan. 'Alle data staat in ons eigen webportaal en is te koppelen aan ieder managementsysteem. Hiermee is de data veilig opgeslagen en blijft altijd toegankelijk voor de boer.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer