Wandelen+langs+lupines%2C+veldbonen+en+granen
Nieuws
© Louis Bolk Instituut

Wandelen langs lupines, veldbonen en granen

Het Louis Bolk Instituut schenkt de nodige aandacht aan natuurinclusieve teeltmethodes en veelbelovende gewassen als veldbonen en lupines. Tijdens een wandeling deelt het instituut informatie daarover.

In de zoektocht naar gezonde gewassen en natuurinclusieve teeltmethodes test het Louis Bolk Instituut nieuwe interessante rassen en mengteelten van peulvruchten en granen. Mengteelten van peulvruchten en granen zorgen voor een verlaagde onkruiddruk, hogere eiwitgehaltes in het graan, goede opbrengst en meer biodiversiteit in het veld.

Volgens het Louis Bolk Instituut zijn veldbonen en lupines veelbelovende gewassen in het kader van de eiwittransitie van minder dierlijk naar meer plantaardig eiwit. De verwerking van de peulen tot producten voor de menselijke consumptie is sterk in ontwikkeling. De teelt en oogst krijgen telers in Nederland steeds beter in de vingers.


Twee akkerbouwers

Het Louis Bolk Instituut nodigt agrariërs, verwerkers, adviseurs en beleidsmakers uit om verschillende proefvelden met peulvruchten als veldbonen, lupines en granen te bezoeken. De bijeenkomst vindt plaats op 29 juni bij akkerbouwers Peter Keij, Krispijn en Digni van den Dries, Zwijnsweg 5 in Ens (Noordoostpolder) en bij het naastgelegen bedrijf van Lizelore Vos, Neushoornweg 11 in Kraggenburg.

Vanaf 10 uur kunnen de eerste gasten starten met de wandeling op een van de twee locaties. De route duurt ongeveer 1,5 uur. Ieder kwartier start er een nieuwe wandeling. Vanwege de coronamaatregelen is online aanmelden verplicht. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 juni.

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  70 %
 • Maandag
  9° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer