Ruim honderd waarschuwingen aardappelafvalhopen

Keuringsdienst NAK heeft in mei 750 controles op aardappelafvalhopen uitgevoerd. In 107 gevallen werd een waarschuwing afgegeven en één dwangsom.

Ruim+honderd+waarschuwingen+aardappelafvalhopen
© NAK

Begin mei is de NAK gestart met de jaarlijkse controle op de aardappelafvalhopen. Dat heeft te maken met het feit dat de eerste aardappelen toen boven kwamen. Uit de cijfers van de keuringsdienst blijkt dat in 14 procent van de controles een waarschuwing is uitgegaan.

Dat percentage ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar (14,9 procent). Toen waren er 117 waarschuwingen. Bij één teler, waarbij na het afgeven van een waarschuwing een afvalhoop alsnog niet afgedekt bleek, heeft de NAK een RvB (Rapport van Bevindingen) opgemaakt. Verder legde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een LOD (Last Onder Dwangsom) op.

De NAK voert deze controle uit in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NAK en NVWA hebben afspraken gemaakt over handhaving met behulp van een LOD. Wanneer een teler in overtreding is, kan een dwangsom van 500 euro per dag worden opgelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer